KralLL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KralLL

HayaT Paylaştıkça Güzeldir....

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
»  Adobe photoshop cs4 extended versıon torrent süper hız gırın hızı görün =>>
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyPaz Mart 20, 2011 5:49 pm tarafından BySuarez

» Nod 32 Full Sınırsız Kullanım..
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyPtsi Şub. 28, 2011 4:52 pm tarafından BySuarez

» İnternet Download Manager (Son sürüm + crack)
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptySalı Ekim 19, 2010 3:15 pm tarafından BySuarez

» Windows xp Professional Sp3 FulL Türkçe
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptySalı Ekim 19, 2010 2:55 pm tarafından BySuarez

» FlameRobin
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptySalı Ekim 12, 2010 3:30 pm tarafından BySuarez

» Windows Movie Maker
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyPaz Ekim 10, 2010 7:28 pm tarafından Biçer

»  Avast! Home Edition 4.8.1363 + seriall (FULL) Türkçe | Rapidshare
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyPaz Ekim 10, 2010 2:16 pm tarafından BySuarez

» Trojan Killer 2.0.6.6
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyC.tesi Ekim 09, 2010 7:45 pm tarafından N@rkoZ

» İsmail YK - Allah Belanı Versin
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyC.tesi Ekim 09, 2010 7:34 pm tarafından N@rkoZ

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama
En iyi yollayıcılar
N@rkoZ
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Vote_lcap Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Voting_bar Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Vote_rcap 
BySuarez
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Vote_lcap Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Voting_bar Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Vote_rcap 
Biçer

Bilgisayar Soruları Ve Cevapları

2 posters
YazarMesaj
N@rkoZ
Admin
Admin
N@rkoZ

Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Empty
MesajKonu: Bilgisayar Soruları Ve Cevapları     Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyPerş. Eyl. 23, 2010 9:41 pm

Sorular & Cevaplar

Sorular

1) Nedir? Hangi parçalardan oluşur?
2) Bilgisayarın çevre birimleri nelerdir? Kısaca açıklayınız.
3) Donanım ve yazılım arasındaki farklar nelerdir?
4) İşletim sistemi nedir kısaca Bilgisayar açıklayınız.
5) Klavyedeki “Print Screen” tuşunun işlevini yazınız.

Cevaplar

1) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal bağlantılara dayalı karar verip işlem yürüten makinedir. Kısacası bilgisayar, bilgi işleyen elektronik bir makinedir. Kasa, monitör, mause, klavye gibi zorunlu parçaların yanına printer,sceener, hoparlör, mikrofon gibi parçalardan oluşur. Ayrıca birçok yazılım programından da oluşur.

2)Sceener, printer,hoparlör, mikrofon...

3)

Donanım - Yazılım

Bilgisayar ortamı iki ana bileşene ayrılır. Bunlar Donanım ve Yazılımdır. Donanım denilince anlaşılması gereken bilgisayarın fiziki görünümüdür. Bunu açacak olursak bilgisayar kasası içindekiler: anakart, RAM, ekran kartı, monitör, klavye, mouse, printer, scanner, hoparlör, mikrofon gibi birimler bilgisayar ortamının donanım bileşenini oluştururlar. Yazılım ise bilgisayarın kullandığı programların genel adıdır. Bu programlara ise örnek olarak işletim sistemleri, kelime işlemci programlar, elektronik tablolama programları ve tabi ki oyunları verebiliriz.

Bir bilgisayarda verimli çalışmanın koşulu uygun donanıma uygun yazılımdır. Günümüz teknolojisine ait bir bilgisayar ile çalışırken kullanılan programlar yıllar öncesine ait ise yazılım gelişmelerine ayak uyduramamışız demektir. Tersine bir durum yani günümüze ait bir yazılım için mutlaka yeni bir bilgisayar gerekmektedir. Eski bilgisayarımızla sadece onun üretildiği döneme ait yazılımları verimli kullanabiliriz. Donanım teknolojisindeki gelişmeler yazılımların daha çok işlevinin olmasının sağlar, yazılım sektöründeki gelişmeler ise daha iyi bir donanıma ortam yaratır kısaca hem donanım hem de yazılım sektörü sürekli birbirlerinin sınırlarını zorlarlar.

4) İŞLETİM SİSTEMLERİ
Bilgisayarların elektronik ve mekanik aksamlarının kumanda kontrolü için işletim sistemi dediğimiz bir yazılım kullanmak mecburiyetinde kalmaktayız. Yazılımlar içerisinde sistem yazılımları grubuna dahil olan işletim sistemleri kullanıcının bilgisayarını en iyi şekilde kullanabilmesi için hazırlanmaktadır. Bu yazılımlar bilgisayar açılmaya başladığı anda devreye girerek bilgisayarın bütün elektro mekanik parçalarını inceler ve kullanım için gerekli verileri hazırlar. Bilgisayar tam olarak açıldığında ve işletim sistemi devreye girdiğinde kullanıcının bilgisayarında istediği işlemleri gerçekleştirmesine yardımdı olar. Bunun anlamı şudur; bilgisayarda var olan bir belgenin yazıcıya gönderilmesi istendiği zaman işletim sistemi derhal bilgisayara bağlı herhangi bir yazıcı arar. Bulduğu anda kullanıcının verdiği emri yerine getirecektir.
Bilgisayarların ilk piyasaya çıkmasından bu yana işletim sistemleri kullanılmaktadır. Kişisel bilgisayarlar işletmelere ve evlere girmeye başladığı zaman artık işletim sistemi teknolojisi de iyice kendisini geliştirdi. Bunun en önemli göstergesi işletim sistemlerindeki çeşitliliktir...
İşletim sistemlerinin kararlı, güvenli, geliştirilebilir olması beklenmektedir.
Bilgisayarların üretim modeline ve yıllara göre microsoft yazılım firması ; MS-DOS, Windows 3.0, 3.1, 95, 98, 98SE, CE, 2000, XP sürümleri ile son kullanıcıyı hedef aldı. Aynı anda Windows NT 3.5, 4.0, 4.1, 2000 Server, 2003 Server sürümleri ile de işletmeleri hedef aldı. Bunun yanısıra Sun yazılım firması UNIX işletim sisteminin değişik sürümleri ile özellikle işletmeleri hedef almaktaydı. Bu iki firma haricinde MAC firması kendi bilgisayarları için değişik işletim sistemleri hazırladı. Internet üzerinden hızla gelişen ve yayılan sahibi olmayan ve ücretsiz dağıtımı yapılabilen LINUX işletim sistemi Unix çekirdeği üzerine inşa edildi. FreeBSD isimli işletim sistemide artık piyasada kullanılabilmektedir.
5) Ekrandaki bir görüntüyü kopyalamaya yarayan tuştur.
https://fullpaylasim.canadian-forum.com
BySuarez
Moderatör
Moderatör
BySuarez

adana
Profil Profil:
 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Imgleft5/5 Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Emptybarbleue  (5/5)

Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  Empty
MesajKonu: Geri: Bilgisayar Soruları Ve Cevapları     Bilgisayar Soruları Ve Cevapları  EmptyCuma Eyl. 24, 2010 3:38 pm

Güzel paylasm
https://fullpaylasim.canadian-forum.com/

Bilgisayar Soruları Ve Cevapları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bilgisayar Sorunları ve Cözümleri
» Bilgisayar İstedigin müzik ile acılsın
» Ram Saver Pro (Bilgisayar Hızlandırma programı) Sakın Kacırma ..!!
»  Bilgisayar Hızlandırma Programı İndir full sürüm
» Spytech SpyAgent 7.20.10 (Bilgisayar İzleme ve Gözetleme Programı)